Seminarium om processade livsmedel den 25 maj

Publicerat i: 
Publicerat 2023-05-05

Nutritionsfakta bjuder in till seminarium om processade livsmedel. Seminariet sker i samband med lansering av den vetenskapliga rapporten ”Processade livsmedel”. Hoppas vi ses!

 

Datum: torsdagen den 25 maj

Tid: kl 13-16

Plats: hörsal P2, Prismahuset, Örebro universitet

 

Program

Moderator: Marie Brodin, Kommunikation och samverkan, Örebro universitet

  • Inledning
  • Varför processar man livsmedel? Andreas Håkansson, Livsmedelsteknik, Lunds universitet
  • Hur påverkar processning livsmedels näringsinnehåll och biotillgänglighet? Inger-Cecilia Mayer Labba, Livsmedelsvetenskap och nutrition, Chalmers
  • Klassificeringssystem med syfte att mäta grad av processning. Cecilia Nälsén, Nutritionsfakta, Örebro universitet
  • Vilka samband finns mellan klassificeringssystemen och hälsoeffekter? Yan Borné, Nutritionsepidemiologi, Lunds universitet
  • Paneldiskussion med:

Susanne Bryngelsson, Hållbar nutrition, RISE

Ulrika Ericson, Nutritionsepidemiologi, Lunds universitet

Filippa Juul, Global Public Health, New York University

Vi bjuder på fika under eftermiddagen.

 

Länk till anmälan. Sista anmälningsdag: 22 maj.

Hitta hit: https://www.oru.se/om-universitetet/hitta-hit/

Kontaktperson: Cecilia Nälsén, cecilia.nalsen@oru.se

Varmt välkomna!

banner