Seminarium om processade livsmedel den 25 maj
Publicerat i:Publicerat 2023-05-05
Nutritionsfakta bjuder in till seminarium om processade livsmedel. Seminariet sker i samband med lansering av den vetenskapliga rapporten ”Processade livsmedel”. Hoppas vi ses!
Datum: torsdagen den 25 maj
Tid: kl 13-16
Plats: hörsal P2, Prismahuset, Örebro universitet
Program
Moderator: Marie Brodin, Kommunikation och samverkan, Örebro universitet
- Inledning
- Varför processar man livsmedel? Andreas Håkansson, Livsmedelsteknik, Lunds universitet
- Hur påverkar processning livsmedels näringsinnehåll och biotillgänglighet? Inger-Cecilia Mayer Labba, Livsmedelsvetenskap och nutrition, Chalmers
- Klassificeringssystem med syfte att mäta grad av processning. Cecilia Nälsén, Nutritionsfakta, Örebro universitet
- Vilka samband finns mellan klassificeringssystemen och hälsoeffekter? Yan Borné, Nutritionsepidemiologi, Lunds universitet
- Paneldiskussion med:
Susanne Bryngelsson, Hållbar nutrition, RISE
Ulrika Ericson, Nutritionsepidemiologi, Lunds universitet
Filippa Juul, Global Public Health, New York University
Vi bjuder på fika under eftermiddagen.
Länk till anmälan. Sista anmälningsdag: 22 maj.
Hitta hit: https://www.oru.se/om-universitetet/hitta-hit/
Kontaktperson: Cecilia Nälsén, cecilia.nalsen@oru.se