På gång

Här hittar du länkar till och kortfattad information om aktuella nutritionsaktiviteter, t ex konferenser, seminarier, utredningar, remisser och kommande rapporter.

Om du har förslag på något som vi bör informera om här är du välkommen att höra av dig till redaktionen: info@nutritionsfakta.se

 

Konferenser och seminarier

NEON webinar: Uppdatering av FFQ, Västerbotten Intervention Project VIP

22 februari 2022, kl 12.15-13

Föreläsare: Maria Wennberg, Umeå universitet, Folkhälsa och klinisk medicin, Hållbar hälsa. Link and passcode to the webinar: https://umu.zoom.us/j/62143351234, passcode: NEONweb

Beskrivning: Västerbottensprojektet startade 1986 som ett stort folkhälsoprojekt. Ett omfattande matfrekvensformulär ingår och har använts sedan starten i huvudsakligen samma form. Nu är en omfattande revidering av FFQ:n på gång, som innebär anpassning av kostfrågorna till dagens matkultur. I denna presentation kommer Maria Wennberg att beskriva detta arbete och vilka metodologiska överväganden som gjorts i revideringen.

NEON-möte på temat ”Digital lifestyle interventions and BigData in nutritional research”, Linköping, 25-26 april 2022

ESPEN, Congress on Clinical Nutrition & Metabolism, Wien, 3-6 september, 2022

International Congress of Nutrition, Tokyo, 6-11 december 2022

 

Stipendier

Stipendier för forskning och studier inom human nutrition

Henning och Johan Throne-Holsts stiftelse utlyser stipendier och projektanslag för forskning inom human nutrition och näraliggande vetenskaper. Stiftelsen delar årligen ut 1-2 miljoner SEK.

För mer information samt ansökningsformulär, se stiftelsens hemsida.

Övrigt

Livsmedelsstrategin

 

 

 

Dela detta:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senaste inläggen