Pre-symposium vid NNC 2020: Dairy in a modern and sustainable diet
Publicerat i:Publicerat 2020-01-31
Välkommen till symposiet Dairy in a modern and sustainable diet
Detta pre-symposium äger rum i anslutning till Nordic Nutrition Conference
Plats: Digitalt
Tid: 16 dec kl 9-10.30
Vi diskuterar mjölkens och mjölkprodukternas roll i vår nordiska matkultur och för hälsa och hållbarhet.
Pre-symposiet sker på engelska och ingår i NNC-konferensavgiften. Det finns även möjlighet att delta enbart på detta pre-symposium.
För mer info, kontakta ann-kristin.sundin@lrf.se
Varmt välkommen!
Program
Ida Berg Hauge, CEO, Norwegian Dairy Council (Melk.no), New trends in Nordic dairy consumption behaviours
Assoc prof Richard Tellström, Diving into Dairy – cultural history of dairy in the Nordic diets
9.35-9.55
Dr Stephan Peters, Decreasing the environmental footprint of our diet – a modelling approach using Optimeal®
9.55-10.15
Prof Adam Drewnowski, Social and economic aspects of sustainable diets now and in the future
10.15-10.30
Ida Berg Hauge, Closing remarks and live Q&A
Arrangörer: Branschorganisationerna LRF Mjölk (Sverige), Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) (Norge) och Branchesekretariat Mejeri (Danmark)
Landbrug & Fødevarer